07.06.2020.
Nakon (pre)dugog perioda bez sastanaka i druženja dočekali smo povoljnu epidemiološku situaciju i popuštanje mjera te ju iskoristili za izvođenje naših staraca iz garaža na danje svjetlo. Neki su šarafili do zadnjeg trenutka, ali ni test vožnje nisu pomogle da ne iskoči kontrolno svjetlo punjenja akumulatora. Okupilo se više od dvadest vozila (samo jedan motor) s pedestak članova posade.

Ovo je prvo okupljanje ove godine, ali i prvo za novo vodstvo kluba. Iako je novi predsjednik trošio glasnice koliko je mogao da objasni rutu koja je provjerena i zamišljena kako bi malo razgibali mehaniku vozila ekipa se dugo nije vidjela pa mu nije bilo lako i u samoj vožnji je bilo manjih odstupanja dijela kolone koja se razvukla. Kad smo se i okupili svi opet u jednu kolonu to nije pomoglo da svi dođemo istim putem, ali smo svi došli do Novog Marofa gdje nas je gradonačelnik Siniša Jenkač počastio već prijeko potrebnom okrepom. Neki su se bojom uklopili u okoliš kao da je dizajniran baš za njih, ali ni ostali nisu loše izgledali u prostoru.

Dok su vozila privlačila (i privukla) značajan broj građana i prolaznika (dio atmosfere možete vidjeti na slikama iz Facebook objave Turističke zajednice Grada Novog Marofa) neki su popili potrebnu jutarnju kavicu ili nešto konkretnije, a neki se čak počastili i sladoledom.

Cilj današnjeg druženja (ribička kuća lokalnog ribolovnog društva) nam nije bio daleko pa je odrađen još defile glavnom ulicom grada.

Većinu sudionika smo čak uspjeli okupiti na jednom mjestu kako bi napravili i zajedničku fotografiju. Smješak se morao izvlačiti dodatnom žrtvom (glupiranjem) ovog što leži na podu.

Sve je krenulo na bolje kad smo krenuli s tekućim i krutim pitanjima pa se ekipa opustila i raštrkala okolicom. Dijelom za to je zaslužno i odlično vrijeme, dijelom ribičko natjecanje koje je bilo u tijeku, a dijelom i šarani koji su se skrivali u grmlju. A neki su se primili i posla.

Iako kao nitko nije gladan (osim bivšeg predsjednika) razina sreće je dodatno porasla kad smo skinuli zadnje komade s roštilja i servirali na stolove. Muk je govorio više od riječi. Počastili čak i gradonačelnika.

Sve u svemu na kraju su svi bili zadovoljni, vjerojatno je dijelom zaslužno i odlično bijelo vino koje nam je naš Silvester donirao i na čemu mu veliko hvala. I odlično servirane plate s narescima i prilozima koje su aranžirale naše bolje polovice. I kolači koji su se našli na stolu. A vjerojatno je zaslužan i zaborav kojeg nose godine.

Hvala svima koji su došli i hvala svima koji su pomogli da nam druženje prođe ugodno. Do idućeg puta, zdravi i sretni bili.


@